Τετάρτη, 9 Απριλίου 2014

ΜΙΚΡΕΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΡΝΗΣΕΙΣ...

Η αξιοπρέπεια είναι κάτι που δε μετριέται με χρήματα και δύναμη... Η αξιοπρέπεια είναι κάτι που βγαίνει απ' την ψυχή σου και καθοδηγεί τα βήματα του ανθρώπου όσες μπόρες κι αν τον μαστιγώνουν... Κι αυτό είναι κάτι που όλοι εκείνοι που βλέπουν τους ανθρώπους σαν αριθμούς και απλές στατιστικές  δεν θα το καταλάβουν ποτέ τους! 

Αξιοπρέπεια είναι να μην τρέμεις στο σκοτάδι...

Αξιοπρέπεια είναι όλες αυτές οι μεγάλες και οι μικρές αρνήσεις... Τα μικρά και τα μεγάλα όχι που λέει ο καθένας από εμάς όταν νιώθει πως με το ναι του φέρνει πιο κοντά την ασχήμια. Αξιοπρέπεια είναι να κοιτάζεις στον καθρέφτη σου και να αναγνωρίζεις αυτό που βλέπεις. Και να κοιμάσαι το βράδυ ήσυχος, δίχως να τρέμεις το σκοτάδι...

Αξιοπρέπεια είναι το χαμόγελο που κάνει το πρόσωπο σου να λάμπει πιότερο κι απ’ τον ήλιο. Και το χέρι που δίνεις για να σηκώσεις αυτόν που λύγισε για να βαδίσετε παρέα... Αξιοπρέπεια είναι ν’ αγαπάς, να ερωτεύεσαι με πάθος και να μη φοβάσαι να το φωνάξεις. Να ζεις την κάθε σου στιγμή σα να 'τανε η τελευταία δίχως να σε νοιάζει να μαζέψεις στιγμές για όταν δε θα 'χεις πια άλλες...Αξιοπρέπεια είναι να πολεμάς το φόβο με κάθε τρόπο, δίχως να διστάζεις να τον κοιτάξεις στα μάτια. Και να μη λυγίζεις απ’ τον αέρα που λυσσομανά και παλεύει να σε γυρίσει πίσω, μα να στέκεσαι ορθός απέναντι του και να βαδίζεις μπροστά, κόντρα στον άνεμο... Αξιοπρέπεια είναι το εγώ σου να γίνεται εμείς και το εσύ να μην υπάρχει.

2 σχόλια:

 1. Και για να γίνω και λίγο κυνική (ως συνήθως) αξιοπρέπεια είναι και τι ψηφίζουμε....... Καλό μεσημέρι.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Αυτό κι αν είναι αξιοπρέπεια...
   Καλό μεσημέρι και σε σένα!

   Διαγραφή