Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2015

Μ' ένα σακίδιο στην πλάτη...

Να λοιπόν που φτάνει κάποτε εκείνη η μέρα που μπορείς πια να το πεις φωναχτά. 
Ναι, τελικά όλα μπορούν να γίνουν! Όλα είναι δυνατά αν το πιστέψεις και δώσεις και την ψυχή σου για να κάνεις πράξη τα όνειρα σου. Ναι, τελικά το ανέφικτο μπορεί να γίνει εφικτό! Αρκεί μονάχα να έχεις όραμα και να παλέψεις με όλες σου τις δυνάμεις βάζοντας τα όνειρα σου να οδηγούν την ψυχή σου, κόντρα σε όλες τις Κασσάνδρες που παλεύουν για να σου μεταφέρουν τη μιζέρια που λερώνει τις ψυχές τους και να σε κάνουν τελικά ίδιο με εκείνες.

Είμαστε στον αέρα...


Ήταν ένα ακριβώς χρόνο πριν, όταν και η διαδικτυακή παρέα του enfo.gr αποφάσισε πως ήταν πια ώρα για να γνωριστεί και πέρα από την οθόνη του υπολογιστή. Το θυμάμαι σα χθες. Κατεβαίνοντας από το Μετρό για να πάω σε εκείνη την πρώτη συνάντηση μας στο ‘’Συγκρουόμενο’’, ήμουν γεμάτος με τα πιο ανάμικτα συναισθήματα. Κι αν απογοητευτώ; Κι αν η γνωριμία μου με τα υπόλοιπα παιδιά του enfo χαλάσει τη μαγεία που περιέβαλε ως τότε τη σχέση μου με αυτό; Κι αν; Κι αν... Από τη πρώτη όμως στιγμή το κατάλαβα πως κανένας από τους φόβους μου δεν είχε τη δύναμη να γίνει πραγματικότητα. Η κουβέντα με απορρόφησε και ένιωσα τέτοια οικειότητα με τα υπόλοιπα enfoπαιδα που δεν θα μπορούσα να φανταστώ πως θα μπορούσε να συμβεί με ανθρώπους που μέχρι πριν από λίγο δεν είχα ακούσει καν τη φωνή τους.

Τότε ήταν που έπεσε στο τραπέζι και η ιδέα για τη δημιουργία ενός web radio. Στην αρχή κοιταχτήκαμε αμήχανα, όμως τελικά το όραμα που γεννιόταν εκείνη τη στιγμή δε δείλιασε. Κι όταν το βράδυ χωρίσαμε, όλοι γνωρίζαμε πως η μέρα εκείνη θα σήμαινε πια πολλά για εμάς!
Ο καιρός περνούσε. Άλλοτε με ρυθμούς τόσο γρήγορους που μας ζάλιζε κι άλλοτε με αργούς, βασανιστικούς ρυθμούς που μας έφερναν ένα βήμα πριν την απογοήτευση.

© JoHn Nikolopoulos

Ο πρώτος μας χώρος το υπόγειο στη ‘’Γωγώ’’, στο Νέο Κόσμο. Ώρες καθαρίσματος, βαψίματος και μεγάλου χαβαλέ. Κάτι σαν το Σίσυφο που κουβαλούσε την πέτρα προσπαθώντας να φτάσει στην κορυφή του λόφου και μόλις πλησίαζε το στόχο του η πέτρα κυλούσε ακόμα χαμηλότερα από εκεί που ξεκίνησε... Όμως τώρα, κάποιους μήνες μετά, είμαι βέβαιος πως εκείνους ο χαβαλές και εκείνες η μέρες ήταν που έβαλαν γερά θεμέλια στο ραδιόφωνο μας... Η παρέα είχε ήδη μεγαλώσει, κάποιοι έφευγαν από αυτήν, περισσότεροι έμπαιναν σε αυτήν προσθέτοντας συνεχώς και νέα μπαχαρικά σ’ αυτό που ετοιμάζαμε κάνοντας το όλο και πιο νόστιμο...

Αλλαγή χώρου, η υγρασία βλέπεις του υπογείου που είχαμε αποφασίσει πως θα στέγαζε τα όνειρα μας βλέπεις ήταν αντίπαλος που αποδείχθηκε ακατάβλητος για την παρέα μας.
Νέος χώρος, στην καρδιά της Αθήνας αυτή τη φορά, νέες ελπίδες, νέα προβλήματα. Μα η παρέα πια είχε πάρει την απόφαση πως θα κρατούσε το όνειρο της ζωντανό...
Και να που τα κατάφερε τελικά... Τρίτη και 13 του Γενάρη. Για πολλούς μέρα αποφράδα. Για μας η μέρα που ένα από τα όνειρα μας έγινε πράξη... Το enfoRadio είναι πια στον αέρα του διαδικτύου. Μπορούμε πια να κάνουμε χαβαλέ, να γελάμε, να κλαίμε, να ακούμε μουσική, να μιλάμε σοβαρά στον αέρα του υπολογιστή σας. Είμαστε πια στον αέρα! Υπάρχουν, βλέπεις, ακόμα τόσα που δεν έχουν ειπωθεί ακόμα.

Στον αέρα πια είμαι κι εγώ, παρέα με τον Κίμωνα, να ταξιδεύω με όχημα το enfoRadio κάθε Πέμπτη στις 20:00’ σε μέρη μακρινά και σε γεγονότα που χάραξαν την πορεία του ανθρώπου τα τελευταία εκατό χρόνια. Μ’ ένα σακίδιο στην πλάτη, γεμάτο με μουσική μα πάνω απ' όλα με την αγάπη μας για τον άνθρωπο και τα ταξίδια... Ένα ταξίδι που θα κάνουμε πια παρέα με όλους εσάς που πιστεύετε πως τίποτα δεν είναι αδύνατο και πως όταν η ψυχή πάει μπροστά το ανέφικτο γίνεται εφικτό. 

Καλά μας ταξίδια!


10 σχόλια:

  1. Καλά ταξίδια να έχετε! Ενδιαφέροντα για σας και για τους ακροατές!
    Ωραία μουσική ακούω από το σταθμό τώρα!!!!!!!!
    Ετοιμάζω κι εγώ ένα web radio και καταλαβαίνω τον ενθουσιασμό σου!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ' ευχαριστώ πολύ πολύ!
      Προχώρα και μη φοβάσαι τίποτα!
      Αρκετά διστάσαμε...

      Διαγραφή
  2. Α, τι ωραία πράγματα είναι αυτά! Κι εγώ έβαλα και ακούω την μουσική του σταθμού, πολύ ταξιδιάρικη! Καλό απόγευμα Στέφανε και καλές εκπομπές. Εννοείς πως η εκπομπή σου είναι στο λινκ που προτείνεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ' ευχαριστώ πολύ, Πέτρα μου! Οι ευχές φίλων είναι το καλύτερο αγχολυτικό...
      Το εικονίδιο στα αριστερά του blog παραπέμπει στο enfoRadio.
      Η ηλεκτρονική του διεύθυνση αλλιώς είναι αυτή:
      http://enfo.gr/radio/

      Διαγραφή
  3. Καλή επιτυχία παιδιά !!! Καλοτάξιδοι !!!
    Περιμένω Κίμωνα να σας ακούσω... Χαιρετίσματα και στον Στέφανο που δεν γνωρίζω :)

    Χρήστος Ν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλή επιτυχία!!! Καλοτάξιδοι !!! ευτυχώς που υπάρχουν και οι κονσέρβες ... πολυ καλοί και οι δυο σας !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τόσα ευχαριστώ, Θάνο μου, όσα και τα ταξίδια που ευχόμαστε να κάνουμε μ' ένα σακίδιο στην πλάτη!

      Διαγραφή
  5. Αυτά είναι τα ωραία!!! Μπράβο ρε Στέφανε, καλές διαδρομές να έχετε!
    Θα είμαι κι εγώ ανάμεσα στους ακροατές σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαρία μου, σ' ευχαριστώ!
      Ταξίδια χωρίς παρέα δεν είναι ταξίδια...
      Ελπίζω να σου αρέσει η προσπάθεια μας!

      Διαγραφή