Σάββατο 12 Απριλίου 2014

ΦΑΣΙΣΜΟΣ Α.Ε.

Μεγάλα οικονομικά συμφέροντα... Πολιτικοί - μαριονέτες που, με αντάλλαγμα την αναρρίχηση τους στην εξουσία, δεν διστάζουν να μπουν μέσα στα μεγάλα σαλόνια και να υποσχεθούν την απόλυτη υποδούλωση της εργατικής τάξης στο κεφάλαιο... Τάγματα εφόδου που αναλαμβάνουν να επιβάλουν τα συμφέροντα της εργοδοσίας, ορμώντας σαν άγριοι λύκοι σε όποιον προσπαθεί να υψώσει το ανάστημα του...

Φασισμός... Μαύρος και σκοτεινός... Αποκρουστικός...
Μια αληθινή πολυεθνική επιχείρηση με πολλά δισεκατομμύρια κέρδη και πολύ χυμένο αίμα... Φασισμός Α.Ε.   

Είναι απλά μαριονέτες στα χέρια του διεθνούς κεφαλαίου...


Ένα νέο ντοκιμαντέρ από τους δημιουργούς του Deptocracy και του Catastroika, το οποίο επιχειρεί να διαλύσει το μύθο του ''αντισυστημικού'' φασισμού και των ''εθνικών ευεργετών'' εφοπλιστών και βιομηχάνων σε ολόκληρη την Ευρώπη. Από το Μουσολίνι και τον Χίτλερ ως τον Μεταξά και τον Παπαδόπουλο κι από τους Ουκρανούς νεοναζί μέχρι τη Χρυσή Αυγή, η ομάδα του Infowar παρουσιάζει τη στενή, αδελφική σχέση που είχε πάντα το κεφάλαιο με το φασισμό.
Η κάλυψη των εξόδων του ντοκιμαντέρ έγινε εξ ολοκλήρου με τη συνεισφορά των θεατών του, αποτελώντας έτσι ένα αληθινό παράδειγμα ανεξάρτητης δημοσιογραφίας σε μια εποχή που τα πάντα στον χώρο των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης ελέγχονται από εφοπλιστές, μεγαλοεπιχειρηματίες και εργολάβους. Για πρώτη φορά ακούγονται τα ονόματα όλων εκείνων που ευθύνονται για την άνοδο του ναζισμού και τη γέννηση του φασισμού στην Ευρώπη, αλλά και για όλα τα δεινά που πέρασε η χώρα μας από τους συνεργάτες των Γερμανών την περίοδο της Κατοχής...

Το ντοκιμαντέρ διατίθεται δωρεάν στην ιστοσελίδα ''Infowar Productions'' ενώ εκατοντάδες είναι οι προγραμματισμένες προβολές του με τη συνοδεία συζητήσεων σε αυτοδιαχειριζόμενους χώρους και δομές Αλληλεγγύης σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Το σενάριο έχει την υπογραφή του δημοσιογράφου Άρη Χατζηστεφάνου ενώ τη σκηνοθετική επιμέλεια έχει ο Άρης Τριανταφύλλου. Υπεύθυνος παραγωγής είναι ο Θάνος Τσάντας και στη δημοσιογραφική έρευνα συμμετείχαν ο Λεωνίδας Βατικιώτης και ο Αποστόλης Φωτιάδης. Τη μουσική του ΦΑΣΙΣΜΟΣ Α.Ε έγραψαν ο Ερμής Γεωργιάδης και το συγκρότημα Last Drive.

2 σχόλια:

  1. Στέφανε έχω ενημερωθεί για το ντοκυμαντέρ αυτό απ' την εκπομπή του Άρη στο ραδιόφωνο. Είναι πολύ αξιόλογη δουλειά, όπως και όλες οι εκπομπές του άλλωστε. Να'σαι καλά που το κοινοποιείς. Αξίζει να αγκαλιάζουμε τέτοιες προσπάθειες!
    Καλή εβδομάδα να έχεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλή εβδομάδα, Μαρία μου!
      Όταν δεν υπάρχουν ''προστάτες'' και '' επαγγελματίες χορηγοί'', η δημοσιογραφία ξαναβρίσκει το ρόλο της...
      Θεωρώ πως είναι το καλύτερο από τα τρία ντοκιμαντέρ του Infowar..

      Διαγραφή